Blog

Blogberichten

Songwriting tipsWil jij graag weten hoe jij de perfecte popsong schrijft?

Check dan deze vijf tips:


Tip 1 gebruik maar 4 akkoorden:

Gebruik niet meer dan 4 akkoorden. Ed Sheeran heeft dit ook een keer laten zien bij RTL Late Night, waarbij hij met slechts 4 akkoorden meerdere grote hits speelde. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij songwriters denken vaak veel moeilijker dan het is.

Terwijl de beste popsongs makkelijk zijn te onthouden. Eenvoud is de key!


Tip 2 neem alles op:

Pak je recorder, MacBook of telefoon en ga gewoon freestylen. Het maakt niet uit of het gebrabbel is, maar improviseer gewoon wat ideetjes op die 4 akkoorden of een dope instrumental die je hebt. Luister later dan terug naar wat je hebt opgenomen en pak daar de beste stukjes uit.


Tip 3 structureer jouw song:

Begin bijvoorbeeld eerst met een verse, de pre-chorus, chorus, verse, pre-chorus, chorus, bridge en dan eindigend met de chorus.

Dit is een logische opbouw met 8 bars verse (8 zinnen/lines), 8 bars pre-chorus, 8 bars chorus en 8 bars bridge. Tegenwoordig wordt er echter niet vaak meer gekozen voor een bridge, maar voor een drop. Deze drop komt na de chorus of vervangt zelfs de chorus.


Tip 4 thema en lyrics

Stel een thema vast waar je over gaat schrijven. Je kunt je inspiratie uit allerlei dingen halen. Je relatie, vrienden, familie, maar ook films of boeken. Schrijf alles op wat er in je opkomt, het maakt niet uit of het nu even corny is. Dit kun je later altijd nog finetunen. Zorg er wel voor dat de eerste zin van de verse pakkend is. Kom je er nu even niet op? Check dan de volgende tip!


Tip 5 gebruik Google afbeeldingen:

Google afbeeldingen kunnen je helpen als je even vastloopt met schrijven. Je kunt op basis van je thema namelijk quotes zoeken of afbeeldingen die je creativiteit kunnen triggeren en je kunt nu ook je lyrics finetunen.


ET VOILA!


Nu heb jij een hit geschreven ;-).


Wil je meer weten over songwriting en een les bij ons volgen?

Meld je dan hieronder aan voor een gratis proefles.

MUZIEKKUNDE

Muziek vanuit het hart ontwikkelt door kennis & passie door en voor muziek.

Copyright @ 2018 Muziekkunde.

All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Sitemap

CONTACT


E-mail: info@muziekkunde.nl


Tel: (+31) 06 18 39 19 34