Over ons

WIE

ZIJN WIJ?

WELKOM BIJ MUZIEKKUNDE

Muziekkunde is een muziekschool waar jij jezelf kunt zijn en waar jouw talent ten volle zal kunnen ontplooien. Wij zoeken naar jouw authenticiteit en halen het beste, dat diep zit verborgen, uit jou. Bij Muziekkunde werken docenten die zowel kennis hebben van theorie als van de praktijk. Zowel aan het Conservatorium afgestudeerden of een andere muziekopleiding, als zowel docenten die hun jarenlange ervaring hebben opgedaan in de praktijk. Bij ons is het een must dat de docenten naast doceren ook in de muziekindustrie werken. Waarom? Omdat 'the feeling' met hedendaagse muziek en hoe de muziekindustrie  elkaar zit gewaarborgd blijft. Daarom weten wij als geen ander hoe jij je kunt ontwikkelen tot een artiest in de breedste zin van het woord.


HISTORIE

Muziekkunde is opgericht in 2017 door singer/songwriter Romy Dya. De reden dat zij Muziekkunde heeft opgericht is omdat zij graag haar passie voor songwriting en zang wilde uitdragen. Ze zag de behoefte aan een muziekschool waar je je kan ontwikkelen tot op het hoogste niveau als artiest in de breedste zin van het woord.


Romy begon eerst aan huis zang -en songwritingles te geven waarna zij zich kort daarna tijdelijk vestigde in buurtcentrum het Boegbeeld in Almere. Al gauw begon Muziekkunde sneller te groeien en kreeg ze de mogelijkheid om zich tijdelijk in het KAF (Kunstlinie Almere Flevoland)  te vestigen. Tevens kreeg zij in het Dominion Centre in Amsterdam een ruimte aangeboden. Sinds februari 2018 is Muziekkunde nu gevestigd in creatieve broedplaats De Voetnoot in hartje centrum van Almere.


MISSIE

Het levensdoel van onze docenten is: muziek uitdragen in de breedste zin van het woord. Zelf zingen, zelf muziek maken, zelf songs maken, zelfs zingend wakker worden. Het is bewezen dat muziek helpt tegen stress, als je muziek maakt of hoort komt er endorfine vrij. Deze stof werkt pijnstillend en geeft je een geluksgevoel. De grootste drijfveer van Muziekkunde is daarom passie. Doordat wij bij Muziekkunde naast lesgeven ook zelf actief zijn in de muziekindustrie, kunnen wij onze passie en kennis delen. Zo blijft er dan ook altijd affiniteit met de muziekindustrie en kunnen wij de know-how ook overdragen met betrekking tot wat er nodig is voor een kant en klaar 'product'.


VISIE

Onze visie is om jong en oud muziekonderwijs op hoog niveau aan te bieden in Almere en omstreken waar talentontwikkeling voorop staat. Leerlingen zullen theorie -en praktijkgericht leren over muziek en zich klaarstomen voor de muziekindustrie.

Muziekkunde kan leerlingen voorbereiden voor het conservatorium of ander muziekonderwijs of van een hobbyist een professional maken. Het enige wat daar echt voor nodig is, is talent, motivatie en uiteraard passie. Door deze drie dingen vertalen zich in plezier. Bij Muziekkunde zien we niks liever dan vooruitgang, maar belangrijk is dat je er plezier in hebt. Naast muzieklessen geven wij ook workshops, masterclasses en organiseren wij teambuilding workshops op locatie.


Ook richten wij ons op getalenteerde jongeren tussen de 10 en 23 jaar die om financiële redenen geen muziekles kunnen volgen. Deze jongeren kunnen daardoor niet meedoen aan buitenschoolse activiteiten en hebben weinig mogelijkheden om hun talent ten volle te ontwikkelen.


In Almere is armoede een tamelijk reëel probleem, want zo’n 7.400 kinderen leven onder de armoedegrens. Maar liefst 44,6% van de kinderen in Almere heeft kans om op te groeien in armoede. (bron: Sociaal Domein Almere). Wij willen deze jongeren een eerlijke kans bieden en ze een stukje vreugde en geluk aanbieden doormiddel van muziek. Daarom bieden wij deze jongeren dan ook een sponsoringstraject aan waarbij ze naast muzieklessen ook mee kunnen doen aan toffe workshops, masterclasses, writerscamps en werken we toe naar optredens.

MUZIEKKUNDE

Muziek vanuit het hart ontwikkelt door kennis & passie door en voor muziek.

Copyright @ 2018 Muziekkunde.

All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Sitemap

CONTACT


E-mail: info@muziekkunde.nl


Tel: (+31) 06 18 39 19 34