Arbeidsbemiddeling – tips waarom een onderhandelingsonderbreking kan worden verwacht

Arbeidsbemiddeling – tips waarom een onderhandelingsonderbreking kan worden verwacht

Bij een vastgelopen arbeidsconflict en bij een staking kan een beroep worden gedaan op een bemiddelaar om de partijen weer op het goede spoor te krijgen. Bemiddelaars zijn opgeleide neutrale professionals die geen banden hebben met de partijen en worden ingehuurd om vrede en samenwerking tussen arbeid en management te bevorderen.

Bemiddeling kan voor beide partijen een positieve ervaring zijn en een productieve manier om het onderhandelingsproces te verbeteren. Een bemiddelaar kan bijvoorbeeld voorstellen om contractkwesties onderling te bespreken en nieuwe wegen te openen voor het oplossen van problemen. Het idee is om het verschil tussen de partijen te verkleinen, een inspanning die veel expertise vereist.

Een bemiddelaar kan de partijen ook helpen bij het verkennen van hun opties en het nemen van beslissingen op vrijwillige basis, waardoor de kosten van een rechtszaak worden vermeden. Het bemiddelingsproces kan effectief zijn, maar alleen als beide partijen zich eraan committeren en blijk geven van hun goede trouw.

Tips waarom een onderhandelingsonderbreking kan worden verwacht

Zoals gezegd is een mislukking van de onderhandelingen een onvermijdelijk onderdeel van het bemiddelingsproces The Oak Tree Mediators. Tijdens dergelijke periodes mogen de partijen de status quo (de voorwaarden van hun contract aan het begin van de rechtstreekse onderhandelingen) niet schenden en mag geen van beide partijen veranderingen in lonen of voordelen opleggen zonder de instemming van beide partijen.

Of de breuk nu van korte of lange duur is, het is niet ongebruikelijk dat beide partijen in de toekomst nieuwe ideeën en voorstellen hebben. Bijgevolg mag een bemiddelaar de bemiddeling niet beëindigen totdat de partijen klaar zijn om de onderhandelingen te hervatten.

Klik door naar de website: The Oak Tree Mediators